Opus

uitvaarten

 

Voorgaan

De zekerheid, die de dood in ons leven is, geeft juist vaak veel onzekerheid als het sterven van een geliefde, familielid, vriend… direct in het alledaagse binnendringt. We staan op een drempel van een nieuwe beleving, die we nog niet kenden tot dat moment. Hoe we dat uiteindelijke zullen beleven, weten we vaak pas wanneer het gebeurt.

In een uitvaartgesprek voor het overlijden, waarin u duidelijkheid krijgt over wensen, mogelijkheden en kosten van de uitvaart kunt u kosteloos met mij kennismaken. U bent ook van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken om samen te kijken naar de vragen die bij u leven over een uitvaart.
Meestal vindt dit gesprek plaats na het overlijden met de nabestaanden. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk af te stemmen. Een kleine, persoonlijke uitvaart zegt meer dan een meer uiterlijke vorm, die u niet past.

Verzorgen

In de verzorging van de overledene, die we samen vorm geven, maken we ruimte voor het afscheid in de laatste dagen. Wilt u graag dat uw dierbare thuis of in een rouwcentrum wordt opgebaard. Er zijn vele mogelijkheden.
Dagelijks zal ik u bezoeken om u in dit proces te steunen tot en met de dag van de uitvaart.
Een paar weken na de uitvaart zal ik u opnieuw bezoeken om samen terug te kijken. We kijken dan ook vooruit wat u mogelijk nog behoeft voor de weg verder.

Verbinden

In de gesprekken in de dagen rondom het overlijden verbind ik uw wensen met de praktische uitvoering. In de keuze voor begrafenis of crematie. In het opstellen van de rouwkaart, advertentie. In het zoeken naar een geschikte locatie met de mogelijkheden voor catering. In het regelen van vervoer en andere bijzondere, persoonlijke wensen die u heeft.
Zo ontstaat er ruimte voor wat u werkelijk zelf wilt doen en waar ik u kan ondersteunen en ontzorgen.

opus uitvaarten

Ⓒ Opus uitvaarten

Ruud de Vries
St. Josephstraat 102
2806 WL  Gouda
+31 6 28845900
info@opusuitvaarten.nl
www.opusuitvaarten.nl
KvK-nummer 73520594
IBAN NL55TRIO0198402848

Praktisch:

Het Landelijk Steunpunt bij Verlies biedt een digitale vragenlijst Zakelijke Zorg aan (kosten € 7,20) voor alle financiële, administratieve en belastingtechnische zaken. Na beantwoording van de vragen ontvangt u een praktische actielijst op maat. Naast deze zakelijke kant bieden zij ook allerlei mogelijkheden voor de verwerking van de emotionele rouw.
steunbijverlies.nl
info@landelijksteunpuntrouw.nl
Barchman Wuytierslaan 89, 3819 AB Amersfoort
033 - 4616886 (ma, di, do, vr van 09.00 - 12.00 uur)

Harpmuziek zorgt voor een passende, meditatieve sfeer bij een begrafenis of crematie. Naast instrumentale muziek heeft Heleen Bartels een uitgebreid zangrepertoire speciaal voor uitvaarten.

Als iemand, die je liefhebt, overlijdt, staat de wereld op zijn kop. Stichting Boek en Troost biedt een veilige en warme omgeving voor inwoners van Gouda en omgeving waarin mensen hun verhaal kwijt kunnen en lotgenoten kunnen ontmoeten.