Opus

uitvaarten

 

Mijn weg

Door een interne opleiding bij Marc Obbens, Opale uitvaarten in Gouda, en de opleiding tot uitvaartbegeleider heb ik de overstap naar dit vak gemaakt.

Het grootste deel van mijn werkleven, 33 jaar, ben ik leraar geweest op de Vrije School. Ik heb enorm genoten van het dagelijkse leven met de kinderen, collega’s en ouders. Het vieren van de feesten en seizoenen in het jaarverloop en het religieuze element daarin zijn leidend voor mij geworden.

Door het veelvuldig meemaken van het overlijden van leerlingen, ouders en collega’s voelde ik me steeds meer betrokken om samen met de nabestaanden vorm te geven aan de gesprekken, rituelen en beelden rondom rouwen en sterven. Deze intense ervaringen zijn de bedding geworden voor het willen werken in de uitvaartwereld.


Ⓒ Opus uitvaarten

Ruud de Vries
St. Josephstraat 102
2806 WL  Gouda
+31 6 28845900
info@opusuitvaarten.nl
www.opusuitvaarten.nl
KvK-nummer 73520594
IBAN NL55TRIO0198402848

Opus - Motto

Uit "Terre des Hommes" van Antoine de Saint- Exupery
"Toen ik in de woestijn een weddenschap aanging met de dood, kruiste weer eens een waarheid, die zo moeilijk te verstaan is, mijn pad. Ik had me verloren gewaand, was in de afgrond der wanhoop gestort, maar nadat ik me had voorbereid op de overgave vond ik de vrede. Het schijnt dat men op zulke uren zichzelf ontdekt en zijn eigen vriend wordt. Niets benadert dit gevoel van vervulling, dat in ons een behoefte naar het wezenlijke bevredigt, die we voordien niet kenden.
Toen ik tot aan mijn nek in het zand begraven lag, langzaam door dorst gewurgd, hoe kon ik toen vergeten, hoe warm het daar stroomde naar mijn hart, onder mijn stola van sterren."
Met dank voor de toestemming van de uitgever Ad Donkers